
Učenici 1.-4. razreda koji uče talijanski jezik su od 3.-5. travnja bili na terenskoj nastavi u Padovi, Cinque Terre i Parmi. Prvoga dana smo u Padovi posjetili jedno od najvećih remek.djela svjetske umjetnosti, baziliku Sv. Antuna te poznato sveučilište na kojem studiraju i brojni hrvatski studenti. Drugi dan je na red došao nacionalni park Cique Terre. Posjetili smo četiri od pet sela poznatih po pitoresknom okolišu, prekrasnim plažama i moru te raznolikom vegetacijom. Uživali smo u sunčanom, gotovo ljetnom, danu i otvorili sezonu kupanja (samo najhrabriji). Treći dan posjetili smo Parmu koja je, osim po prekrasnoj arhitekturi, najpoznatija po svojim prehrambenim proizvodima (siru parmezanu, Parmigiano Reggiano, koji se proizvodi po cijeloj pokrajini Reggio Emilia i pršutu, Prosciutto di Parma. Posjetili smo i Muzej parmezana u kojem smo saznali kako na tradicionalni način nastaje najpoznatiji talijanski sir.
Više fotografija pogledajte na školskom FB i IG.
Sve u svemu, super smo se proveli, naučili smo nešto novo i jedva čekamo sljedeće putovanje u italiju.
Nastavnice u pratnji: Iva Andraka, prof., Adrijana Fajdić, prof. i Anamaria Jurković, prof.